Val av vatten

Artikeln Att värma mat och vatten i mikron ledde till ett intressant experiment. Två av medlemmarna i Kanariefågelns nätverk, Kristina och Rune, berättar hur de gick till väga när de testade vilken typ av vatten tomatplantor trivs bäst med.

- Rune sådde, jag vattnade, berättar Kristina. Vi testade effekten av mikrovärmt vatten (M) kontra kranvatten (V) på tomatfrön. Vi lade också till en kruka som vattnades med vatten kokt på vanlig kokplatta (K). Vattnet som värmdes i mikro värmdes i glas. Jag lät det kallna innan jag hällde det på plastflaska. Vi fyllde alla flaskorna med lika mycket vatten. Vi bytte vatten i alla flaskor när någon tog slut. Alltså inte nytt vatten varje dag. Krukorna har stått i ett fönster i sydost, täckta med plastpåse första tiden. Det skulle verkligen vara intressant att få veta vad det är som händer, även när det gäller det vanliga kokta vattnet!

Ja, resultatet blev något oväntat!

Kristina skriver: "För att säkerställa resultatet behövs förstås flera försök, men resultatet motsäger i alla fall inte hypotesen.

Resultatet av det här testet ger inspiration till utvidgade försök. Kristina delar med sig av en länk till Masaru Emotos "The message from Water". Hon undrar vad som skulle hända om man använder mikrat vatten som sedan "översköljs" med massor av vänlighet?

I kanariefågelboet pågår vidare experiment. Vi använder oss av kokt vatten, filtrerat vatten, kranvatten och kolsyrat vatten och planterar korianderfrön. Fortsättning följer!

Varmt tack till Kristina och Rune!