Sjukdomsmysteriet som e-bok

Martin Pall var i Europa tidigare i år och jag träffade honom i Bologna. Pall har forskat kring orsaken till CFS/ME i många år och har publicerat många artiklar som är värda att läsa. Han föreslår att vissa fria radikaler, NO, ONOO- och superoxid, kan bilda en cykel som förevigar sig själv. Dessa fria radikaler ger dessutom symtom som trötthet, energibrist, orkeslöshet mm. Det finns en koppling mellan detta tillstånd och bland annat CFS/ME och kemikalieöverkänslighet.

Palls bok "Explaining unexplained illness" föreslår att det inte går att bryta cykeln med läkemedel utan det kräver specifika näringsämnen. Pall har sammanställt kosttillskott som innehåller dessa ämnen där N-acetylcystein, Q10, E-vitamin och betakaroten är särskilt viktiga komponenter och produkterna tillverkas av Allergy Research. En klinisk studie som jag gjorde visar hur framgångsrika dessa kosttillskott är när det gäller att bryta ONOO- cykeln. Min erfarenhet är att man även behöver behandla bakomliggande virus, bakterie, parasit, svampinfektion eller avgifta bakomliggande kemikalier eller tungmetaller för att lyckas helt.

Pall's senaste forskning visar att den aktiva formen av folsyra 5MTHF, 5-metyl tetra hydrafolat, 5-10 mg biotin per dag och bastubad med låg temperatur kan också vara intressanta metoder för att bryta ONOO-cykeln. Men alla är unika och jag kan varmt rekommendera att få terapeutisk hjälp när det gäller att välja kosttillskott för att bryta cykeln. Det räcker inte att enbart bryta cykeln, det är mycket mer som behöver stöd.

Det är flera som har velat läsa om tips för behandling av CFS/ME - det som tidigare kallats kroniskt trötthetssyndrom. Jag skrev "Sjukdomsmysteriet kroniskt trötthetssyndrom" på 90-talet och den har gått ur tryck men finns nu som e-bok. Det är mycket som har ändrat sig sedan dess, men boken har några grundläggande tips, frågeformulär, motionsstrategi och energihantering. 

Det är viktigt att veta att man kan bli frisk! Det är oklart varför vissa lyckas men inte andra. Det tar tid, men det går. 

 

 

BilagaStorlek
070920 180 år utan kur.pdf189.81 kB